Moët in Paris by Allénos

Ο κορυφαίος οίκος σαμπάνιας Moët & Chandon συνεργάστηκε με τον σεφ Yannick Alléno και άνοιξε τις πόρτες στο «Moët in Paris by Allénos», ένα αναδυόμενο εστιατόριο, μπαρ και χώρο εκδηλώσεων που βρίσκεται στο 7ο διαμέρισμα στην καρδιά της Γαλλικής πρωτεύουσας.

Ο Alléno, του οποίου τα εστιατόρια, συμπεριλαμβανομένου του Pavyllon του Λονδίνου, έχουν κερδίσει πολλά αστέρια Michelin, είναι μάστορας της τέχνης του – καταξιωμένος για την εξαιρετική γαλλική κουζίνα που έχει τις ρίζες του στην παράδοση ενώ εκφράζει τη σύγχρονη δημιουργικότητα. «Το Moët in Paris by Allénos συνδυάζει το μεγαλείο της γαστρονομικής μας κληρονομιάς με το ζωντανό πνεύμα που ορίζει το σύγχρονο Παρίσι», εξηγεί ο Alléno.

«Είναι ένα μέρος όπου κάθε ποτήρι Moët & Chandon δεν είναι απλώς μια πρόποση, αλλά και μια γιορτή της δεξιοτεχνίας, της κοινότητας και της κοινής χαράς που μόνο μια τέτοια διαχρονική κομψότητα μπορεί να εμπνεύσει. Δεν δημιουργούμε απλώς γεύματα, δημιουργούμε αναμνήσεις υφασμένες στην καρδιά της πόλης».

Σε συνεργασία με τον υπεύθυνο του κελαριού της Moët & Chandon, Benoît Gouez, ο Alléno δημιούργησε ένα συναρπαστικό μενού που συμπληρώνει την πλήρη γκάμα των καλύτερων σαμπανιών της Moët & Chandon, με τις Brut Impérial, Impérial Rosé και Ice Impérial ανάμεσά τους.

Τα απολαυστικά πιάτα περιλαμβάνουν καρπάτσιο με λαβράκι με πέρλες ελαιόλαδου, μοσχαρίσιο φιλέτο με πιπεριά & ροδάκινο και παγωτό περιχυμένο με Moët Impérial. Πιο απλά πιάτα, όπως σάντουιτς και σπαγγέτι, παρουσιάζονται επίσης και αναβαθμίζονται με το ταλέντο και τη φινέτσα του Alléno.

Το εσωτερικό του εστιατορίου, του σχεδιαστή μόδας και εικονογράφο Charles de Vilmorin, είναι πληθωρικό και φανταστικό. Τοιχογραφίες, γεμάτες χρώμα και ενέργεια, χορεύουν στους τοίχους των φωτεινών και ευάερων χώρων, απλωμένες δύο ορόφους ενός εντυπωσιακού μοντέρνου κτηρίου που βρίσκεται στο Beaupassage, ένα καταφύγιο για πεζούς λίγα βήματα από το Saint-Germain-des-Prés.

Photos by Virgile Guinard

Popular
Recent
Style