Dine at Paris’ historic Maison Baccarat

Η Baccarat συνεργάστηκε με τον διάσημο Monégasque σεφ Alain Ducasse για να δημιουργήσει μια πολυτελή γευστική εμπειρία, που περιλαμβάνει ένα εστιατόριο, μπαρ και αίθουσα χορού, στην ιστορική έπαυλη της γαλλικής μάρκας κρυστάλλων στο 16ο διαμέρισμα του Παρισιού – αυτό που ήταν κάποτε το σπίτι της Viscountess Marie-Laure de Noailles.

Με την υποστήριξη του Philippe Starck, ενός από τους βασικούς συνεργάτες του Baccarat, ο Γάλλος γλύπτης & αρχιτέκτονας Jean-Guillaume Mathiaut αγκάλιασε τις ιδέες του Ducasse και πρότεινε να στολίσει τους τοίχους της κύριας τραπεζαρίας με ξύλινα ράφια που μοιάζουν με cabinet of curiosities, κλασικά στοιχεία που έρχονται σε όμορφη αντίθεση με τη σύγχρονη αύρα του χώρου.

Στο μπαρ Midi-Minuit το σύγχρονο εσωτερικό διαθέτει κοκτέιλ εμπνευσμένα από τα επώνυμα ποτήρια Baccarat. Ένα χαρακτηριστικό είναι το ελαφρύ Crystal Tonic, το οποίο περιλαμβάνει τζιν, Aquavit, χυμό λάιμ, τονωτικό σιρόπι και άλμη ελιάς. Το κοκτέιλ σερβίρεται στο ποτήρι Harcourt της μάρκας, συνοδευόμενο από Kakigori (ξυρισμένος πάγος γιαπωνέζικου στυλ).

Το Ball Room παραμένει επιβλητικά διακοσμημένο με κλασική ξυλογλυπτική και όμορφες νωπογραφίες. Κάποτε ήταν hotspot για συγκεντρώσεις, συμπεριλαμβανομένης της προβολής της avant-garde ταινίας του 1930 του Luis Buñuel, The Golden Age. Σήμερα, ο χώρος συνεχίζει να φιλοξενεί σύγχρονες συναντήσεις και events. Ένα συναρπαστικό πολιτιστικό πρόγραμμα με συναυλίες, υπογραφές βιβλίων και ζωντανές εμφανίσεις είναι στα προσεχώς, με λεπτομέρειες που θα ανακοινωθούν σύντομα. Κάθε εκδήλωση θα συμπληρώνεται από νόστιμα φαγητά και ποτά από την κουζίνα Alain Ducasse Baccarat.

Το Alain Ducasse Baccarat βρίσκεται στην οδό 11 Pl. des États-Unis, 75116 Παρίσι.

Photos by  Mickaël Bandassak

Popular
Recent
Style