The Santner Pass Refuge

Το νέο Rifugio Passo Santner – ή Santnerpass Hut – είναι ένας φάρος από γαλβανισμένο χάλυβα, τοποθετημένος 2.734 μέτρα πάνω στον ορεινό όγκο του Rosengarten, προσβάσιμος με τα πόδια μόνο μετά από μια τρίωρη πεζοπορία κατά μήκος του Santner μέσω της Ferrata ή του Val di Fassa.

Η εταιρεία Senoner Tammerle Architekten με έδρα το Μπολζάνο σχεδίασε το πλαίσιο Α 16 δωματίων για να αντικαταστήσει μια δημοφιλή καλύβα που χτίστηκε τη δεκαετία του 1950, η οποία χτίστηκε για να αντικαταστήσει το αρχικό καταφύγιο του 19ου αιώνα. Και παρόλο που φαίνεται ότι οι αρχιτέκτονες απέφευγαν το ξύλο και την πέτρα από δολομίτη για τον χάλυβα, το τριγωνικό πλαίσιο και οι εσωτερικές επιφάνειες σχεδιάστηκαν από έλατο, πεύκο και σφεντάμι.

Από τη φύση του, το hut αυτό οφείλει να είναι fully serviced, επομένως σερβίρει πλήρες πρωινό, μεσημεριανά γεύματα και σνακ με ζυμαρικά και στρούντελ μήλου, καθώς και μενού δείπνου τεσσάρων πιάτων για τους επισκέπτες που είχαν την τύχη να διανυκτερεύσουν και να απολαύσουν τη ρόδινη θέα στο ηλιοβασίλεμα.

Photos by Fabian Dalpiaz

Popular
Recent
Wwl