Giulietta, the Iconic

Το Ιταλικό design power house, Pininfarina, έχει στο πορτφόλιο μια σειρά από τα πιο περίφημα αυτοκίνητα που αποτελούν πηγή έμπνευσης σήμερα και για πάντα, από Ferrari, Maserati, Lancia μέχρι Fiat.

Έτσι, όταν η συνεργασία Pininfarina με Alfa Romeo έφερε σαν αποτέλεσμα την πολύ stylish Alfa Romeo Giulietta Spider Veloce, δεν εξέπληξε κανένα. Αντιθέτως αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα ήταν στοίχημα πολλών.

Η Alfa Romeo εμφάνισε για πρώτη φορά το νέο της sportscoupe, την Giulietta Sprint, στο Turin Motor Show το 1954, την οποία είχε σχεδιάσει ο Franco Scaglione.
Το 1955, όμως, η εταιρεία ήθελε να βγάλει και την cabrio version του αυτοκινήτου της, μετατρέποντας το τετραθέσιο αμάξι σε διθέσιο. Αυτό το δυνατό project δεν μπορούσε παρά να το αναλάβει η Pininfarina.

Παρόλο που με την πρώτη ματιά οι διαφορές μεταξύ των δύο αυτών μοντέλων δεν είναι πολύ μεγάλες, μια δεύτερη θα σε πείσει πως ένα εξαιρετικό styling μεταμόρφωσε αυτήν την Alfa Romeo σ’ ένα από τα πιο iconic αυτοκίνητα όλων των εποχών.
Πέρα από την αφαίρεση της οροφής, η Spider veloce απέκτησε και elements δυναμισμού, κάτι που απαιτεί ένα sportscar.
To trunk μεγάλωσε, το σαλόνι μίκρυνε. Το καπό του porte bagage απέκτησε καμπύλες αντί ενός, ενιαίου προφυλακτήρα, η Veloce έχει δύο.

Και αυτές οι “μεταμορφώσεις” μεταφράζονται, στη γλώσσα της αισθητικής ως “fast”!

Cars