Τι σημαίνει “ζωντανό νερό”;
του Βησσαρίωνα Ζέρβα
Όλοι μας είχαμε κάποτε την εμπειρία να πιούμε νερό από μια πηγή. Το νερό αυτό έχει μια πλούσια και γεμάτη γεύση, θέλεις να πίνεις όλο και περισσότερο, ενώ δημιουργεί ένα αίσθημα φρεσκάδας και αναζωογόνησης.
Τι σημαίνει «νεκρό» νερό;
Το νερό που φθάνει στις βρύσες μας έχει διανύσει χιλιόμετρα σε ευθύγραμμους σωλήνες και συγκεντρώνεται στο υδραγωγείο, όπου χλωριώνεται για την εξαφάνιση παθογόνων μικροοργανισμών. Μετά ξεκινά την πορεία του μέσα από τους σωλήνες ύδρευσης και καταλήγει στη βρύση μας, περιέχοντας διάφορες μολυσματικές ουσίες. Πέρα απ’ αυτό, όμως, το νερό έχει χάσει την ενεργειακή του αξία, έχει γίνει ενεργειακά «νεκρό».
Είναι λύση τα εμφιαλωμένα; Ακόμα κι αν δεχθούμε ότι το εμφιαλωμένο νερό είναι ένα καλό από χημικής άποψης νερό, η ενεργειακή κατάστασή του είναι ακόμα χειρότερη από το νερό της βρύσης. Η άποψη αυτή ενισχύεται αν συνεκτιμήσουμε τις συνθήκες αποθήκευσης και διανομής του. Αλήθεια, θα θέλαμε να τρεφόμαστε καθημερινά με κονσέρβες; Τότε, πώς είναι δυνατόν να πίνουμε καθημερινά εμφιαλωμένο νερό και να υποβαλλόμαστε σε μια φυσική και οικονομική ταλαιπωρία, και να τροφοδοτούμε το σώμα μας με ένα ενεργειακά «νεκρό» νερό; Αν το μοναδικό μας ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη χημική ανάλυση του νερού, τότε μια ιδέα θα ήταν το αποστειρωμένο νερό. Το νερό όμως είναι ζωντανός οργανισμός και αποστειρώνοντάς το, κυριολεκτικά… “το πεθαίνουμε”. Εάν απομακρύνουμε το χλώριο από το νερό, η συχνότητα (το μήκος κύματος) του χλωρίου θα συνεχίσει να ανιχνεύεται στο νερό…
Είναι λύση ο καθαρισμός του νερού;
Η λύση που προβάλλεται για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης είναι ο καθαρισμός του νερού με κάποια φυσι- κοχημική μέθοδο, όπως φίλτρα ενεργού άνθρακα, φίλτρα με υπεριώδη ακτινοβολία, οζονισμός και αντίστροφη ώσμωση. Ο καθαρισμός αυτός σκοπό έχει να αποβάλει από το νερό τους ρύπους. Δεν μπορεί, όμως, να αντιμετωπίσει το θέμα της ενέργειας και της ζωτικότητας του νερού. Μάλιστα έχει μετρηθεί ότι η ενέργεια του νερού μειώνεται μετά την επεξεργασία του με κάποιον συμβατικό τρόπο καθαρισμού.
Τι σημαίνει ότι «το νερό έχει μνήμη»;
Σύμφωνα με διακεκριμένους επιστήμονες (δρ Jacques Beneviste, δρ Volfgang Ludwig, δρ Enzo Ciccolo, δρ Horst Felsch, Engler και Kokoschinegg), αποδείχθηκε πειραματικά ότι το νερό έχει μνήμη! Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι το νερό έχει εγγεγραμμένες στη δομή του όλες τις συχνότητες των διαφόρων ουσιών με τις οποίες έχει έρθει σε επαφή. Κατά συνέπεια, το νερό διατηρεί τη συχνότητα μιας ουσίας που υπήρχε μέσα του, ακόμα κι αν η ουσία αυτή απομακρυνθεί και δεν ανιχνεύεται πλέον στη χημική ανάλυση του νερού.
Καταλήγουμε στο εκπληκτικό συμπέρασμα ότι, αν καθαρίσουμε το νερό, ακόμα κι αν το αποστειρώσουμε, οι ηλεκτρομαγνητικές συχνότητες εξακολουθούν να ανιχνεύονται στα μόρια του νερού. Παρόλο που το νερό είναι δηλαδή χημικά καθαρό, εξακολουθεί να είναι μολυσμένο με βλαβερές συχνότητες (πληροφορίες). Επίσης, σύμφωνα με τους παραπάνω επιστήμονες, μόνο όταν το νερό βρεθεί σε υψηλή ενεργειακή κατάσταση, είναι δυνατόν να εξισορροπηθούν οι αρνητικές του συχνότητες.
Επειδή το νερό είναι ο ιδανικότερος μεταφορέας πληροφοριών, κάτι που το γνωρίζουμε και από την ομοιοπαθητική, είναι πάρα πολύ ευεργετικό για την υγεία μας το να μεταφέρει θετικές και όχι αρνητικές συχνότητες στον οργανισμό μας. Η κατανάλωση τέτοιου νερού στη διάρκεια ενός μήνα θα βελτιώσει την υγεία μας, θα ενδυναμώσει το ανοσοποιητικό σύστημα, θα μας απαλλάξει από χρόνια προβλήματα, θα βελτιώσει την κατάσταση των δοντιών, θα μας προφυλάξει από τη γρίπη και τα κρυολογήματα τον χειμώνα.
John Dominis | LIFE | Getty Images | Ideal Image