Ineos Grenadier | Modern answer to Defender

To 2015 η εταιρεία Land Rover έλαβε την απόφαση να αποσύρει – με τη μορφή που το γνωρίζαμε – ένα από τα πιο κλασικά και εμβληματικά μοντέλα της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, το Defender, η καριέρα του οποίου ξεκίνησε αμέσως μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο (1948).

Κάτι τέτοιο, όπως ήταν φυσικό, δυσαρέστησε του απανταχού φαν του θρυλικού αυτού μοντέλου, οι οποίοι είχαν ταυτίσει την off-road οδήγηση με το πρώτο Defender. Ωστόσο, η απόφαση αυτή παρακίνησε τον Jim Ratcliffe, ιδρυτή της εταιρείας παραγωγής χημικών σκευασμάτων Ineos, να δημιουργήσει τη δική του εκδοχή, με το όνομα Grenadier, το οποίο προέρχεται από από μια λονδρέζικη pub, μέσα στην οποία ο Ratcliffe φαντάστηκε το πώς θα δείχνει το όχημα.

Οι ομοιότητες ανάμεσα στο Ineos Grenadier και το προηγούμενο Defender είναι εμφανείς. Το Ineos υιοθετεί τα ίδια εξωτερικά χαρακτηριστικά σε γενικό πλαίσιο και διατηρεί τον off-road χαρακτήρα του πρώτου Defender. Βγάζει την ίδια άγρια ομορφιά και παράλληλα μπορεί να ανταπεξέλθει σε οποιαδήποτε συνθήκη. Στο μπροστινό του μέρος, ξεχωρίζει ο μεγάλος του προφυλακτήρας και τα μεγάλα στρογγυλά φώτα ενώ η πίσω πλευρά, έχει εξοπλιστεί με μία ρεζέρβα και μία μικρή σκάλα για να μπορεί να ανεβαίνει κάποιος στην οροφή εύκολα και γρήγορα.

Το εσωτερικό δεν έχει σχεδιαστεί ακόμα αλλά μάλλον θα χρησιμοποιηθούν πολλά μέρη από την BMW. Το ίδιο θα συμβεί και στο κομμάτι του κινητήρα, αφού θα είναι εξοπλισμένο με έναν 6κύλινδρο turbo κινητήρα 3,0 λίτρων. Όσον αφορά την ιπποδύναμη του, σύμφωνα με εκτιμήσεις, αναμένεται να φτάνει τους 400 ίππους.

Μέχρι το τέλος του 2021, 25 χιλιάδες διαφορετικά μοντέλα είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσουν και η τιμή του για αγορά στις ΗΠΑ, αναμένεται να φτάνει τα 30.000 δολάρια.

Cars