Comme il faut, καθώς πρέπει. Έχει να κάνει με την συμπεριφορά αλλά και με την ένδυση. Υπάρχουν κάποια αδιαμφισβήτητα “rules” στο που, στο πώς και στο πότε ταιριάζει κάθε dress code. Και αυτοί οι κανόνες, από την εποχή του Beau Brummell, δεν παραβιάζονται.
White Tie:
Ο πιο formal κώδικας ένδυσης. Ταιριάζει σε εξαιρετικά επίσημες περιστάσεις, όπως ένας βασιλικός γάμος, στην ορκωμοσία Προέδρου κράτους κτλ. White Tie σημαίνει: Φράκο, λευκό πουκάμισο, γιλέκο Marcella, λευκό bowtie (παπιγιόν), ψηλόμεσο παντελόνι και δερμάτινα λουστρίνια παπούτσια.
Όταν το dress code είναι White Tie, η πρόσκληση το αναφέρει ως έχει ή ως Cravate Blanche.
Black Tie:
Επίσης, αυστηρά επίσημο ένδυμα αλλά όχι τόσο όσο το White Tie. Ταιριάζει σε δεξιώση, σε γάμο, στην όπερα κτλ. Αποτελείται από: Σμόκινγκ ή αλλιώς tuxedo, λευκό πουκάμισο, μαύρο παπιγιόν, μαύρα παπούτσια.
Στην πρόσκληση θα αναφέρεται ως Black Tie ή Cravate Noir.
Business Attire ή Business Smart
Πρόκειται για έναν κώδικα ένδυσης που ταιριάζει σε semi- formal επαγγελματικές αλλά και κοινωνικές περιστάσεις. Για παράδειγμα, το business attire ταιριάζει σ’ ένα Διοικητικό Συμβούλιο αλλά και σε μια βραδιά στο θέατρο. Αποτελείται από κουστούμι, γραβάτα, πουκάμισο και δερμάτινα παπούτσια.
Στην πρόσκληση αναφέρεται ως έχει.
Business Casual
Όπως λέει και η ονομασία, το business casual είναι μια “χαλαρή” ένδυση που όμως μπορεί να ταιριάξει σ’ ένα επαγγελματικό χώρο ή και σε μια κοινωνική εκδήλωση, για παράδειγμα σ’ ένα cocktail party. Αποτελείται συνήθως από σακάκι και πουκάμισο, χωρίς γραβάτα και πιο casual παπούτσια από αυτά του business attire.
Στην πρόσκληση αναφέρεται ως έχει.
Casual
Αυτό το dress code ταιριάζει σε μια καθημερινή, απλή έξοδο και σ’ αυτήν την περίπτωση, ένας κύριος μπορεί να φορέσει ο,τιδήποτε τον βολεύει, μέσα στα πλαίσια της κομψότητας και της αξιοπρέπειας, φυσικά.