του Χρήστου Ζαμπούνη
«Σήμερα, τόσο εγώ όσο και η Πρώτη Κυρία των Η.Π.Α. διαγνωστήκαμε θετικοί στον κορωνοϊό και θα ξεκινήσουμε άμεσα την διαδικασία ανάρρωσης. Θα το περάσουμε αυτό μαζί», έγραψε, στις 7.45 π.μ. ώρα Ελλάδος, στο twitter, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.
Η είδησις από μόνη της αποτελεί βόμβα μεγατόνων, αλλά είναι μία άλλη διάστασις που θα με απασχολήσει στο σημερινό σημείωμα. Αναφέρομαι στην επιλογή του Μέσου επικοινωνίας για την ανακοίνωση της ειδήσεως, δηλαδή στο twitter.
Η τεχνολογική επανάστασις έχει επιφέρει κατακλυσμιαίες αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι έρχονται σε επαφή. Πριν από λίγο καιρό, θα διοργανώνετο μία συνέντευξις Τύπου επί του θέματος, ενώ ακόμη παλαιότερα το νέο θα ανεκοινώνετο από τηλοψίας ή ραδιοφώνου. Σήμερα, αρκούν 26 λέξεις που πληκτρολογούνται στο κινητό και μεταδίδονται αυτομάτως.
Είναι αλήθεια ότι όταν συνεδέθη στο twitter ο Ντόναλντ Τραμπ δεν το έπραξε απλά και μόνον λόγω ταχύτητος. Πριν από τις εκλογές αντελήφθη ότι είχε απέναντί του το σύνολο των συστημικών Μέσων Μαζικής Ενημερώσεως της χώρας του (C.N.N., «New York Times», «Politico», «Washington Post» κ.ά.).
Έχοντας ήδη έτοιμους δύο λογαριασμούς από τον προκάτοχό του Μπαράκ Ομπάμα, τον @potus με 22842258 και τον @White House με 16985516, ανακάλυψε με το εν λόγω Μέσο κοινωνικής δικτυώσεως έναν εύκολο και δωρεάν τρόπο για να παρακάμψει τα παραδοσιακά Μέσα ενημερώσεως και να μην χρειάζεται να τηλεφωνεί κάθε λίγο και λιγάκι σε εκδότες για να ζητήσει χάρη, με τα ανταλλάγματα που όλοι υποθέτουμε.
Μπάινοντας, το πρωΐ, στον λογαριασμό του @realDonaldTrump μέτρησα 86.500.000 ακολούθους. Δεν είναι άνευ σημασίας ότι ο ίδιος ακολουθεί μόνον 50…