Για όσους δεν γνωρίζουν ακόμη το έργο της, η HOPEgenesis είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που δραστηριοποιείται στον τομέα της ιατρικής. Πιο συγκεκριμένα ασχολείται με το πρόβλημα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα, και σκοπός της είναι να αναστρέψει το αρνητικό κλίμα που επικρατεί εδώ και αρκετά χρόνια.
Το έργο της HOPEgenesis έχει συμβάλλει ήδη σε 2 θαύματα, καθώς την 1η Δεκεμβρίου 2016 γεννήθηκε το πρώτο παιδί στο ακριτικό νησί της Θύμαινας, ενώ το δεύτερο παιδί γεννήθηκε στις 20 Ιανουαρίου 2017 στο νησί των Φούρνων. Στις συγκεκριμένες περιοχές δεν είχαν σημειωθεί γεννήσεις τα τελευταία δύο χρόνια.
Πρόσφατα η HOPEgenesis εγκαινίασε το πρόγραμμα #FILOS2017 με σκοπό να παρακινήσει τους Έλληνες να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να γίνουν “Φίλοι” στηρίζοντας την προσπάθεια της να βοηθήσει τις γυναίκες που κατοικούν σε απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας.
Πως όμως βοηθάει η HOPEgenesis τις γυναίκες αυτές;
Βασικός στόχος της HOPEgenesis είναι η υποστήριξη των γυναικών που ήδη κυοφορούν ή επιθυμούν να τεκνοποιήσουν και είναι μόνιμοι κάτοικοι ακριτικών νησιωτικών και ηπειρωτικών περιοχών της Ελλάδας, καλύπτοντας πλήρως τις ιατρικές ανάγκες από τη στιγμή που μένους έγκυες έως και τον τοκετό. Η HOPEgenesis μέσω του παραπάνω προγράμματος, έχει ως απώτερο στόχο να συμβάλει στη σταδιακή αύξηση του πληθυσμού της Ελλάδας.
Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα βαδίζει προς δημογραφικό αδιέξοδο, αφού το πρόσημο των γεννήσεων σε σχέση με τους θανάτους παρουσιάζεται αρνητικό. Ο καθένας μας όμως μπορεί να βοηθήσει την HOPEgenesis να αναστρέψει το κλίμα της υπογεννητικότητας. Πως; Μέσω μιας απλής διαδικασίας στην ιστοσελίδα www.hopegenesis.org, όπου μπορείτε να γίνεται “Φίλοι” της HOPEgenesis. Ο Φίλος της HOPEgenesis, συνδράμοντας το ποσό συμμετοχής του, λαμβάνει τον “I AM HOPE” φάκελο ο οποίος περιλαμβάνει το κλειδί που ξεκλειδώνει την ‘Ελπίδα’ και το όνομά του συμπεριλαμβάνεται στην λίστα των #FILOS2017.
Κύριος στόχος της HOPEgenesis είναι η συνεργασία με όσο το δυνατόν περισσότερες μικρές κοινωνίες προκειμένου να διατηρηθεί, να αναβιώσει και σταδιακά να αυξηθεί ο ελληνικός πληθυσμός. Στο πρόγραμμα δράσης της, έχουν ενταχθεί τα ακόλουθα νησιά: Αγαθονήσι-Αλόννησος-Ανάφη-Αντικύθηρα-Αστυπάλαια-Γαύδος-Ηρακλειά-Θύμαινα-Κάλυμνος-Κάσος-Κίμωλος-Κουφονήσια-Κύθνος – Λειψοί- Οινούσσες-Σίκινος-Σκόπελος-Σκύρος-Σχοινούσα-Τήλος-Φολέγανδρος-Φούρνοι-Χάλκη-Ψαρά-Ψέριμος.