Οι δούκες του Netflix
[ssba]

του Χρήστου Ζαμπούνη

Το όνομά του είναι Ted Sarandos και η ιδιότης του είναι chief content officer του Netflix, ο εστί μεθερμηνευόμενον εις την ελληνικήν, επί κεφαλής περιεχομένου. Μία δήλωσίς του στο περιθώριο της χθεσινής απονομής των βραβείων «Screen Actors Guild» έκανε τον γύρο του κόσμου, αφού είχε σχέση με τα επόμενα επαγγελματικά βήματα του Χάρρυ και της Μέγκαν. Ο εκ Σάμου ορμώμενος ομογενής δεν εδίστασε να εκφράσει το ενδιαφέρον της εταιρείας του για μία συνεργασία με τους έκπτωτους πρίγκηπες. «Ποιος δεν θα ενδιεφέρετο;», ήταν η αγγλοσαξωνική ρητορική ερώτησις που απηύθυνε στον δημοσιογράφο που τον ερώτησε.

Ρητορική ήταν και η απορία ορισμένων τηλεσχολιαστών, οι οποίοι διερωτήθησαν τι θα απογίνουν «τα παιδιά» και πώς θα τα βγάλουν πέρα με το υψηλό κόστος διαβιώσεως που είχαν έως τώρα. Ας μην ανησυχούν. Τα συμβόλαια που θα τους προταθούν, είτε ως ζεύγος είτε κατά μόνας, αναμένεται να είναι αστρονομικά. Ο λόγος είναι απλός. Η απόφασίς τους να απογαλακτισθούν από την βασιλική οικογένεια της Μεγάλης Βρεταννίας τούς έφερε στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος, επισκιάζοντας ακόμη και αυτό το Brexit. Η τιμή τους στο χρηματιστήριο του star system απεγειώθη, οπότε το μόνο που έχουν να κάνουν οι ίδιοι είναι η επιλογή ανάμεσα στην πληθώρα των προτάσεων. Ήδη, η Disney τούς ζήτησε να δανείσουν την φωνή τους (voice over) σε μία παραγωγή της, ενώ διαρρέεται από το περιβάλλον τους η πληροφορία περί ιδρύσεως δικής τους εταιρείας παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών και τηλεοπτικών παραγωγών, που να «αξίζουν», όπως επισημαίνεται.

Ιδιαίτερη μνεία φρονώ ότι πρέπει να γίνει σε ένα σχόλιο που άκουσα τις προάλλες, στο BBC, και το οποίο εξέφραζε μία λεπτή ειρωνία, ότι οι δούκες του Sussex δεν θα είναι, πλέον, «working members», εργαζόμενα μέλη της βασιλικής οικογενείας. Οι εξελίξεις δεικνύουν ότι θα είναι working members όχι του Στέμματος, όπως προεβλέπετο μετά τον γάμο τους, αλλά του Netflix.

[ssba]
Opinions