Ακτή Αμάλφι: το Ιταλικό όνειρο ξαναζωντανεύει

της Κέλλυς Σταυροπούλου

Δεν υπήρχε καλύτερη στιγμή να κυκλοφορήσει αυτή η πλούσια έκδοση Assouline που αποτελεί ωδή στην Ιταλική ομορφιά, παρουσιάζοντας στις 296 σελίδες της τη μοναδικότητα της διάσημης ακτής Αμάλφι. Τους προηγούμενους μήνες η σκέψη μας ήταν στους φίλους μας Ιταλούς. Παρακολουθούσαμε με φόβο και λύπη τα γεγονότα. Τώρα και λόγω του καλοκαιριού βρήκαμε ευκαιρία να θυμηθούμε και να περιπλανηθούμε και πάλι νοητά σε αγαπημένα μας μέρη της γειτονικής χώρας.

13 γοητευτικές πόλεις, πνιγμένες στα εσπεριδοειδή που ευωδιάζουν και τις βουκαμβίλιες, απαρτίζουν την ακτή Αμάλφι. Για να προσεγγίσεις πρέπει απαραίτητα να περάσεις από τον στενό, γκρεμώδη δρόμο, γνωστό ως Strada Statale 163, που ενώνει τα ιταλικά βουνά με τη μεσογειακή θάλασσα και ο οποίος έχει πρωταγωνιστήσει σε δεκάδες ταινίες. Εμβληματικά στέκουν στη θέση τους οι παραλίες με τα βότσαλα, τα ιστορικά ξενοδοχεία και τα εστιατόρια της ευρύτερης περιοχής που έχουν απολαύσει και αναδείξει επί σειρά ετών διάσημοι και άσημοι bon viveurs και που αποτελούν αγαπημένο προορισμό ανά τον κόσμο ταξιδευτών.

Αν έχετε βρεθεί σ’ αυτά τα μέρη, ξεφυλλίζοντας το coffee table book Amalfi Coast μπορεί να ανακαλέσετε τη γεύση του limoncello και το άρωμα του κουμκουάτ. Μπορεί να σας γεννηθεί και πάλι έντονη η επιθυμία για ταξίδι, απόλαυση και περιπλάνηση. Ο Carlos Souza, global brand ambassador του Valentino και συνεργάτης του περιοδικού Architectural Digest, με 40 χρόνια εμπειρίας στην τέχνη και τη μόδα, υπογράφει τα κείμενα και τις εικόνες της έκδοσης. Τη συνολική επιμέλεια έχει η Charlene Shorto, διευθύντρια του Oliver by Valentino και προπάντων λάτρης και γνώστρια της ιταλικής περιοχής. Έτοιμοι για το ταξίδι;

Courtesy of Assouline

Popular
Recent
Style