Οι «Θεές» του Terry O’Neill

της Μαριανίνας Πάτσα

Zάρια που κυλάνε πάνω στα μαλλιά της Brigitte Bardot, το πρόσωπο της Raquel Welch, τα πόδια της Ursula Andress… Οι «θεές» που φωτογράφισε ανά τα χρόνια ο εμβληματικός Βρετανός φωτογράφος Terry O’Neill τυπώνονται σε ένα εντυπωσιακό τάβλι, που μάλλον είναι σκέτος αντιπερισπασμός για τους αντιπάλους – αν υποθέσουμε πως θέλει κανείς να παίξει πάνω σε αυτό, αντί να το χαζεύει ασταμάτητα.

Η σχεδιάστρια Alexandra Llewellyn και ο O’Neill, που είναι γνωστός για τις αυθόρμητες λήψεις του μεγάλων διασημοτήτων (από τους Rolling Stones και τους Beatles μέχρι τη βασιλική οικογένεια), έψαξαν το εξαιρετικό αρχείο του φωτογράφου, που εκτείνεται σε πέντε δεκαετίες, ώστε να επιλέξουν εικόνες γι’ αυτό το συλλε κτικό κομμάτι.

Το Goddesses Backgammon Set είναι χειροποίητο, γεμάτο με εικόνες διαχρονικών καλλονών, όπως η Audrey Hepburn και η Twiggy. Κυκλοφορεί σε περιορισμένη έκδοση 20 αντιτύπων και κάθε κομμάτι είναι αριθμημένο και υπογεγραμμένο από τον φωτογράφο. Οι αναδευτήρες ζαριών έχουν χαραγμένο το δακτυλικό αποτύπωμα του O’Neill. Τα πούλια αποτελούνται από Mother of Pearl (το υλικό που καλύπτει το φυσικό μαργαριτάρι) και κόκκινη πέτρα, ενώ όλα είναι δεμένα με ορείχαλκο. Ποτέ άλλοτε μια παρτίδα τάβλι δεν έμοιαζε πιο αισθησιακή και πολυτελής…

Popular
Recent
Style